Bel gratis voor info of advies: 0800 54 004

Veelgestelde vragen

Liever persoonlijke info of advies?

Bel gratis 0800 54 004

Veelgestelde vragen

Scootmobielen zijn apparaten die op batterijen werken en worden bediend met schakelaars aan het stuur waarmee u zichzelf kan voortbewegen. U kan zelf gemakkelijk uw snelheid en richting bepalen terwijl u comfortabel op de ingebouwde stoel zit. Dit is een bijzonder populaire optie voor veel mensen die moeite hebben met mobiliteit. Mobiliteitsscooters zijn onderverdeeld in verschillende klassen, al onze scoots kunnen op de weg worden gebruikt.

U krijgt een acculader waarmee u de scootmobiel kunt opladen. Wat handig is aan deze lader is dat wanneer de accu vol is, hij vanzelf stopt. Wanneer uw accu leeg is, duurt het ongeveer 10 uur om je accu op te laden. U kan dit best in de nacht doen, dan kan dit aan één stuk en dat is vaak beter voor de accu zelf.

U mag met uw scootmobiel zowel op voet en fietspad rijden, alsook op de rijbaan. U mag NIET op autowegen en autosnelwegen. Op het voetpad mag u hetzelfde als een voetganger, u moet alleen uw snelheid aanpassen. De maximum snelheid voor het rijden op een stoep of op het voetpad is 6 kilometer per uur. Ook op het fietspad heeft u dezelfde rechtspositie als een fietser. Op het fietspad binnen de bebouwde kom mag u tot 30 km/uur rijden. Als u buiten de bebouwde kom rijdt mag u tot een snelheid van 40 km/uur rijden. Op de weg heeft u dezelfde rechten als een fietser/bromfiets. Hou het vooral veilig.

Scootmobielen zijn bijzonder gemakkelijk in het gebruik, wat ideaal is voor mensen die nog nooit op een scootmobiel hebben gereden. Ze zijn ontworpen voor gebruik buitenshuis, waardoor gebruikers flexibel zijn in hun verplaatsingen.Scootmobielen zijn vooral geschikt voor valide mensen met een goede romp- en armkracht om gedurende lange tijd comfortabel te blijven zitten. Scootmobielen kunnen ook moeilijke of steile terreinen zonder problemen aan, waardoor gebruikers de mogelijkheid hebben om zich te verplaatsen over oppervlakken en afstanden waar ze normaal gesproken te voet moeite mee hebben. Bovendien zijn scootmobielen er in vele soorten en maten, zodat ze geschikt zijn voor verschillende gebruikers. Of u nu op zoek bent naar een lichtgewicht scootmobiel die u in de kofferbak van de auto kunt opvouwen, of een model dat tegen een stootje kan, er is altijd wel een scootmobiel die bij u past.

Scootmobielen hebben nog steeds een zekere mate van lichamelijke begeleiding nodig om ze te bedienen. Ze zijn niet geschikt voor mensen die geen goede romp- en armkracht hebben, omdat zij moeite zullen hebben om in balans te blijven en de scootmobiel te bedienen. Bovendien kunnen scootmobielen soms veel ruimte in beslag nemen als ze niet opvouwbaar zijn. U moet ervoor zorgen dat u voldoende bergruimte heeft voor een klasse 3 scootmobiel of een ander groot model. Dit betekent dat ze niet ideaal zijn voor mensen met kleine huizen waar ruimte belangrijk is. Scootmobielen hebben ook vaak een grotere draaicirkel, waardoor ze moeilijker te manoeuvreren zijn in kleine ruimtes. 

Goed nieuw. U hoeft geen rijbewijs te hebben om met een scootmobiel te rijden. Indien u al heel lang niet meer actief bent geweest in het verkeer, raden wij u wel aan om voorzichtig te zijn.

Dit is heel erg afhankelijk van uw scootmobiel, alsook van uw gewicht of beter het gewicht van de bestuurder, de temperatuur, de ondergrond waar u op rijdt en de grootte en conditie van de accu. Een schatting staat wel in de handleiding van uw scootmobiel. 

Wanneer u uw elektrische rolwagen goed onderhoudt, verlengt u de levensduur van uw scootmobiel. Laat uw scootmobiel regelmatig nakijken, dit garandeert uw veiligheid en comfort. Houdt uw scootmobiel schoon. Als uw scootmobiel buiten staat, dek deze dan af als het regent. Gebruik altijd de bijgeleverde acculader en volg de aangegeven laadprocedure.